Resipi hokkaido Chiffon Cupcake


Resipi hokkaido Chiffon Cupcake

Teks : Rosilawati Wahid
Foto : Whatsapp

Perkongsian daripada group whatsapp. Simpan di sini sebagai rujukan di kemudian hari. Terima kasih kepada yang memberi resipi.

Bahan

A.
Telur kuning 4 biji
Gula 30gm

A.1
Tepung kek 55gm
Tepung kastard 20gm
Tepung naik sendiri 1 sudu ( ayak kesemua bahan)

Bahan B

Telur putih 4 biji
Gula 80gm
Garam 1 sudu

Caranya
  • Kacau bahagian A sehingga sebati menggunakan senduk kayu ( dalam masa yg sama putar bahagian B sehingga kental).
  • Kemudian.masukkan bahagian A1 kedalam.bahagian A
  • Setelah selesai, masukkan bhg B putih telur tadi 1/3 kedalam bhg A,  kaup balikkan menggunakan spatula
  • Masukkan ke semua bahagian baki putih telur dan kaupbalik sehingga sebati.
  • Masukkan adunan kedalam cupcake dan bakar dlm suhu 170'c selama 25 or 30 minit

Selamat Mencuba

Post a Comment

0 Comments