Resipi hokkaido Chiffon Cupcake
Teks : Rosilawati WahidFoto : Whatsapp
Perkongsian daripada group whatsapp. Simpan di sini sebagai rujukan di kemudian hari. Terima kasih kepada yang memberi resipi.
Bahan
A.
Telur kuning 4 biji
Gula 30gm
A.1
Tepung kek 55gm
Tepung kastard 20gm
Tepung naik sendiri 1 sudu ( ayak kesemua bahan)
Bahan B
Telur putih 4 biji
Gula 80gm
Garam 1 sudu
Caranya
- Kacau bahagian A sehingga sebati menggunakan senduk kayu ( dalam masa yg sama putar bahagian B sehingga kental).
- Kemudian.masukkan bahagian A1 kedalam.bahagian A
- Setelah selesai, masukkan bhg B putih telur tadi 1/3 kedalam bhg A, kaup balikkan menggunakan spatula
- Masukkan ke semua bahagian baki putih telur dan kaupbalik sehingga sebati.
- Masukkan adunan kedalam cupcake dan bakar dlm suhu 170'c selama 25 or 30 minit
Selamat Mencuba
0 Comments